Гаф след гаф в министерството на туризма

След Долината на тракийските царе и остров Света Анастасия отпада от туристическите маршрути

 

Министерството на туризма разработи 8 маршрута за културно-исторически ваканции като осигури финансиране за тяхната реклама. Първо историци и археолози скокнаха срещу ведомството на Ангелкова заради необяснимото пренебрегване на Долината на тракийските царе и наследството на Сефт ІІІ, които въпреки че разнасят славата на страната ни в Лувъра, не са включени в туристическите маршрути.

Оказва се, че и най-новата туристическа атракция на Бургас- остров Света Анастасия не е включен в нито един от туристическите маршрути, което предизвика основателно гнева на кмета Димитър Николов. "Голям гаф на министерството на туризма",изригна бургаския кмет и заплаши че ще затвори магистралата за Бургас, ако острова не бъде включен в новите 8 маршрута за културно-исторически ваканции, изработени от министерството на туризма.

"България не е толкова богата на острови. Св. Анастасия, един от малкото обитаеми острови, гордост за страната ни, е извън тези маршрути!", възмущава се Димитър Николов. Той припомни, че миналата година 50 000 туристи посетиха острова за два месеца и половина. Тази година със сигурност ще имаме 30-40% ръст на гостите от България и чужбина, защото интересът е много голям, посочва пред в-к „Стандарт“ бургаският градоначалник. Той и екипът му са убедени, че допуснатата грешка ще бъде поправена и Св. Анастасия ще влезе в маршрутите.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови