Искат отрезвител в Слънчев бряг

Туристическият бранш в Бургаска област настоява за отрезвител в Слънчев бряг и за останалите национални курорти.

Такъв е челният опит на кмета на Палма де Майорка, съобщи председателят на Бургаската туристическа камара Иван Иванов. От камарата поставят въпроса на вниманието на Румяна Бъчварова – вътрешен министър и зам.-председател на Министерския съвет.

Ето какво пише в сигнала до министърката:

Приключва 2-рият месец от обслужването на младежките групи по Северното и Южното Черноморие на Република България.

Налага се практиката пияните младежи и девойки от Англия, Холандия, част от Норвегия и Германия да влизат в своите хотелски стаи със злом. Разбиване на врати, захвърляне на мебели в хотелския басейн и поредица други действия. Дежурните администратори на смяна не могат да се справят с тази бъркотия.

Решението е само едно: Въвеждане в Националните курорти: „Отрезвителни“, както въведе кметът на „Палма де Майрка“ в Испания.

Липсата на конкретни мерки в тази област ще намали рязко търсенето на България като дестинация и пренасочване на туристите към нашите конкуренти.

Сигурност, кражби, кражби със злом, проституция, нощна тишина и покой след 23:00 часа – не решаването на тези проблеми или мерки за тяхното намаляване доведе до рязка промяна на икономическата финансова структура – платежоспособност на туристопотока.

Пътят е само един:

- Въвеждане на строги санкции за тези, които нарушават нощната тишина и покой след 23:00 часа от Заведенията на открито;

- Създаване на туристическа полиция и звена във всеки обект за превантивен контрол;

- Държавна инспекция по въпросите на туризма в Добричка, Варненска, Благоевградска и Бургаска области.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови