Ройтерс: Туристите за Тунис се пренасочват към Испания, България и Гърция

Страхувайки се за безопасността си в Тунис, след като въоръжен мъж уби десетки чужденци в курортния град Сус,

европейските туристи се насочват към по-безопасните дестинации Испания, България и дори Гърция за почивката си през лятото, отбелязва "Ройтерс".

Нападението, за което пое отговорност "Ислямска държава" дойде тъкмо след като туристическият сектор в Тунис се беше съвзел след безредиците по време на Арабската пролет и страната беше върнала популярността си на евтина дестинация за европейците. Според официалната статистика, за миналата година, 2.8 милиона туристи са посетили страната, сравнено с 3.8 млн. посетители през 2010 година.

Много туристи, които вече са планирали почивката си тунис, се пренасочват в други дестинации, след кървавото нападение в курортния град Сус, при което ислямист уби 38 туристи на 26 юни.

Според анализаторите тези летовници е малко вероятно да предпочетат далечни дестинации като Малдивите, Карибите или Мексико, защото те са по-скъпи и са насочени към различен сегмент туристи, отбелязва "Ройтерс", като цитира Анджело Росини от фирмата за маркетингови проучвания "Euromonitor".

Очаква се най-много от отказалите се от резервацията си в хотели в Тунис туристи да се пренасочат към Испания, защото предлага подобни условия - ол инклузив пакети на прилични цени и добро качество.

 

България и Турция, които загубиха много от туристите си от Русия, поради икономическата криза там, биха могли да бъдат алтернативни популярни дестинации, прогнозира "Ройтерс", а също и Гърция с топлия си климат и изгодните пакети, които предлагат хотелите. Но това до голяма степен зависи от референдума в неделя, отбелязват експертите.

Коментари   

#1 Ангел Стефанов 06-07-2015 13:55
Аман от платени (евро-американс ки) статии и преса.
По черноморието туристите са с поне 60% по малко от миналата година,а платените телевизии казаха 20%,че така и тук
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови