„Рали“ на ТИР-ове по магистрала Тракия /снимки/

След като отпаднаха ограниченията за движение на ТИР-ове, въведени за последния от почивните дни – 6 септември, яките „чудовища“ се понесоха по магистрала Тракия с нов устрем.

Вчера и днес те трябва да сварят да се придвижат, защото утре отново ще бъдат с наложено вето.

Според заповед на АПИ се забранява движението на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с техническа допустима максимална маса над 12 тона за периода от 1 юни до 15 септември 2016 г. за дните петък – от 17:00 часа до 20:00 часа и неделя – от 14:00 часа до 20:00 часа.

Затова ТИР-овете буквално задръстиха Тракия в сряда и четвъртък, видя екип на burgasdream.com . Нещо повече, те си устройваха ралита и скоростни отсечки, като се изпреварваха отляво, отдясно и по аварийната лента. Огромните машини изпреварваха и леки автомобили, както и едно „нещастно“ смартче, което явно не успяваше да развие подходяща скорост.

Участък от магистралата е в ремонт. Ето какво съобщиха от АПИ:

Ограничава се движението на МПС в участъка от 134+196 до км 139+823 в посока София /при км 136+195 на моста над река Стряма/, поради ремонтни дейности. Движението в района се извършва двупосочно в платното в посока София. Срок до 15.11.2016 г.

Текст и снимки burgasdream.com

Добавете коментар


Защитен код
Обнови