На АМ Тракия: Новият асфалт ще издържа 50 градусови температури

Асфалтът на ремонтирания 22 км участък от АМ "Тракия" ще издържа на температура до 50 градуса, съобщиха от АПИ.  

Средно на денонощие в отсечката между Пловдив и Стара Загора преминават близо 24 000 автомобила. От тях 18 370 са леките автомобили, 5 209 са товарните камиони, а 210 са автобусите, съобщиха от АПИ.  

Рехабилитацията на 22-километровата отсечка, която не е обновявана от въвеждането й в експлоатация през 1995 г., започна през миналата седмица. В момента се работи в платното за Бургас.  

След като завърши обновяването му, ще започнат и строителните работи в платното за София. Целта е ремонтът в участъка между 134-ти и 156-ти километър в двете посоки да завърши до края на юни, преди началото на активния туристически сезон.  

Строителните работи в участъка от АМ "Тракия" между Пловдив и Стара Загора предвиждат ремонт на настилката, отводнителни дейности, нова хоризонтална маркировка, възстановяване на пътни знаци и ограничителни системи и др.  

За подобряване конструкцията в участъка, който сега се ремонтира, са положени около 7 800 кв. м ПВЦ мрежа.   

 Отделно ще се постави и близо 6 800 кв. м стоманена мрежа. 8 см биндер ще бъде положен в активната лента. Ремонтираният участък ще бъде асфалтиран и с полимермодифициран битум, устойчив на температура до 50 градуса.  

В момента движението на леките автомобили в ремонтирания участък е прехвърлено двупосочно в платното за София, а тежкотоварните превозни средства преминават по обходен маршрут: от пътен възел "Пловдив Изток" при 133-ти км на АМ "Тракия" по път I-8 и II-66 до пътен възел "Плодовитово" при 165-ти км и обратно.  

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов инспектираха ремонта на участъка от автомагистрала "Тракия" между Пловдив и Стара Загора.  

  

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови