37-годишният убиец на бизнесмена Коста Николов е задържан на ГККП Лесово

Извършителят на убийството в Слънчев бряг снощи е 37-годишен мъж, който се опитал да премине границата пред ГККП Лесово, съобщи на извънреден брифинг пред РУП Несебър главният комисар на МВР Младен Маринов.

„Убиецът е бил задържан снощи към 2 часа. В леката кола „Мерцедес”, в която е бил убит бизнесменът  Коста Николов, е имало още двама души, които са били на задната седалка. Иззето е оръжие, като тепърва ще се установява дали с него е извършена стрелбата”, заяви Маринов.

Причини за прострелването са ревност и неизяснени лични отношения между 37-годишния задържан и младото момиче. „Точната връзка между тях предстои да се уточнява”, заяви още главен комисар Маринов, като сподели, че според свидетели познанството между тях датирало от около месец. 

22-годишното момиче е Симона Тодорова, заради която се е стигнало до екзекуцията в Слънчев бряг на хазартния бос Коста Николов-Миджурина. Тя е пострадала тежко при стрелбата, претърпяла е хирургични интервенции и е настанена за лечение в УМБАЛ – Бургас с опасност за живота.

Покушението бе извършено в 21.14 ч. в л.а. „Мерцедес”, със софийска регистрация, спрян в района на комплекс „Сън вилидж” в Слънчев бряг.

Установено е, че 37-годишният мъж притежавал законно огнестрелно оръжие, с което се сдобил по повод работата си, като управител и лице, работещо с парични средства в различни фирми. В процес на изясняване е дали това е оръжието, с което е извършено прострелването. 

Главният секретар на МВР Младен Маринов уточни, че на задната седалка в лекия автомобил „Мерцедес” седели още двама души, станали преки очевидци на стрелбата. Същите вече са разпитани, като свидетели. По техни данни първо е застрелян 55-годишният Коста Николов, а след това е стреляно и в момичето.

„Предстои аутопсия, която ще установи с колко куршума е застрелян бизнесменът. Първо е застрелян той, а после е стреляно в момичето”, заяви дирекотрът на ОДМВР Бургас комисар Калоянов.

Според Административния ръководител на Бургаска Окръжна прокуратура - Георги Чинев, държавното обвинение ще иска постоянен арест за извършителя на тежкото престъпление, извършено с особена жестокост. Ще му бъдат повдигнати обвинения за убийство и опит за убийство.

„Наказанието е от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Опитът за бягство ще се вземе предвид при взимането на мярка”, заяви окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови