Ето подробности за тежката катастрофа, причинена от пияния тираджия в Ришки проход

Шофьор на микробис загина, след като мъртвопиян украински тираджия причини тежка катастрофа в Ришкия проход, както вече meduzata.com съобщи вчера.

Ето подробностите, които МВР даде днес:

На 11 юни в 14.10 ч в Ришкия проход, при километър 44+200, настъпва ПТП между  седлови влекач «Скания» с прикачено полуремарке, с украинска регистрация, управляван от 43-годишния украински гражданин И.Т. и товарен автомобил «Мерцедес Вито», с турска регистрация, управляван от 40-годишния Н.И. от с. Планиница. 

При катастрофата на място загинал водачът на микробуса – Н.И., а в МБАЛ - Шумен са откарани: Н.Е., 39-годишна от с. Планиница /получила фрактура на ребро и мозъчно сътресение, без опасност за живота/, А.Е., 12-годишен от с. Люляково /получил мозъчно сътресение, без опасност за живота/, Ю.Е., 5-годишен от с. Планиница /получил мозъчно сътресение, без опасност за живота/, М.Х., 38-годишен от с. Планиница /без сериозни наранявания/, И.И., 35-годишен от с. Люляково /брат на водача на микробуса, без опасност за живота/, С.Е., 33-годишна, турска гражданка /получила фрактура на две ребра и мозъчно сътресение, без опасност за живота/ и 9-месечната У.Е., турска гражданка /получила мозъчно сътресение, без опасност за живота/. 

Причини за ПТП: водачът на седловия влекач «Скания», след употреба на алкохол с концентрация – 2,81 промила, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост в условията на остър десен завой, губи контрол над управлението на автомобила и навлизайки в лентата за насрещно движение, блъска движещия се там товарен автомобил «Мерцедес Вито». 

От удара «Мерцедес»-ът е избутан  извън пътното платно в крайпътния банкет. 

Водачът на седловия влекач е задържан за срок до 24 часа в Районно управление - Сунгурларе. 

Той е влязъл на територията на България от Румъния през ГКПП - Силистра на 9 юни, престоял в Шумен до 11 юни, където разтоварил товар и около 13.00 ч тръгнал празен от Шумен за Гърция за да бъде натоварен отново.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови