Абсурд: На АМ Тракия няма обозначения, че е магистрала

На километър 0 на АМ "Тракия" на изхода на София липсва табела, която да обозначава, че започва магистрален път. Такива табели липсват до Пловдив.

Според Христо Радков от "Българско обединение на шофьорите" знакът, който според АПИ обозначава започването на магистрала, всъщност информира за оставащото разстояние до Пловдив и Свиленград.

"АПИ най-вероятно не познават знаците, познавам добри инструктори, мога да ги изпратя и да ги научат. В такъв случай до Пловдив трябва реално да се кара с най-много 90 км/ч, защото няма табела за АМ. По тази логика, ако карате с повече от 90 км/ч до Пловдив, то трябва да бъдете глобени", категоричен е експертът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му в началото на АМ "Тракия" има и друг странен знак - ограничение от 60 км/ч, което е безумно за такъв път.

"Ако някой чужденец спази ограничението от 60 км/ч, то камионите ще му влязат в багажника. Това е пълно недомислие. Ако стане инцидент тук, не трябва да обвиняваме водачите, както винаги става. Трябва да се попита кой е направил пътната сигнализация. Има и незнание, и небрежност. На АМ "Хемус" е по-добре пътната сигнализация. И там има пропуски, но тук в първите 200 км въобще липсват", допълни още Радков.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови