Забраниха АМ Тракия за ТИР-ове, после ги пуснаха

Снегопочистване и снегонавявания затвориха редица пътни артерии от републиканската пътна мрежа поетапно през изминалата нощ, съобщават от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Със започване на снеговалежите от пътната агенция предупредиха за ограничение на движението на МПС над 12 т в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, София и Ловеч поради ограничена видимост и снегопочистване.

В сила беше ограничение на движението за водачите на тежкотоварни автомобили над 12 т в двете посоки и по АМ "Тракия" София - Бургас, но след 7.30 ч тази сутрин то бе напълно възстановено.

Водачите на МПС над 12 т изчакваха на място по път I-1 Видин - София в района Враца в двете посоки, както и по път I-3 Плевен - Русе в участъка от с. Телиш - с. Радомирци и в отсечката с. Славяново - пътен възел Гривица във двете посоки за всички МПС. Водачите изчакват на място.

Снегонавявания и снегопочистване ограничиха преминаването и на всички МПС по II-81 Монтана - Лом от км 97 до км 145 в двете посоки, трафикът се пренасочваше по алтернативен маршрут по път II-114 Ружинци - Тополовец - Лом.

Временно беше ограничено движението и в областите Видин - Монтана - Враца - Плевен - Ловеч , и по АМ "Хемус" и път I-4 до Ловеч и по път I-3 до Плевен, във двете посоки, за всички МПС. Движението в тези участъци вече е възстановено.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови