Трафикът на мигранти вече е бизнес, с който МВР не може да се справи

Несигурността и липсата на правителство води до жертви и нестабилност. Доверието трябва да го има и да си помагаме. Трафикът на мигранти вече е бизнес, с който МВР не може да се справи, това е европейски проблем.

Когато граничните полицаи нямат доверие в системата, те с месеци не работят, докато не се установи новата власт. Това каза за "Твоят ден" Валентин Радев, бивш министър на вътрешните работи.

"Всички е трябвало да помогнат да се справи и да повярва в системата", коментира Радев случая с жандармерист, прекарвал мигранти, защото имал кредит.

По думите му дипломацията е много важна за превенция на нелегалната миграция. "Защо няма пари, хора и оборудване за границата? Наличните служители не ги обучават преди да ги пратят на границата. Специализирани фирми трябва да поддържат оградата, а не да се кърпи с колани от граничарите. Служебните правителства нямат политика да разпределят средства по министерствата. Така не може да им се търси сметка, те правят каквото могат", заяви той.

Според него 250 000 на километър е струвала оградата по границата, направена при Орешарски. "1 млн. струва тази, която ГЕРБ правихме, тя е по-голяма и поцинкована. Трябва обаче да се поддържа. Видеонаблюдение по цялата дължина на оградата също би било много добра мярка. Най-важното нещо обаче е да бъде увеличен щатът на границата", подчерта Радев.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови