Бургазлия катастрофира пиян, излъга полицията, че колата му е открадната

На 19 ноември в 01.40 ч в Четвърто Районно управление - Бургас е получено съобщение от 24-годишен бургазлия за това, че собствения му лек автомобил «Форд Фокус», е отнет противозаконно от ул. «Дружба» № 14 в кв. «Горно Езерово». 

Дошлите на място полицейски служители не установили пострадалия, който не отговарял и на позвъняванията им. Изяснено е, че сигнала за противозаконното отнемане е предхождан от подобен сигнал от 00.47 ч. на същата дата за това, че на разклона на кв. «Горно Езерово» в канавката e изоставен катастрофирал лек автомобил без регистрационни номера. 

Пристигналите служители на сектор «Пътна полиция» при първия подаден сигнал не е установили водач на катастрофиралия автомобил, но чрез справка по рамата, констатирали, че се касае за лек автомобил «Форд Фокус», собственост на 24-годишния бургазлия. 

Изоставеният автомобил е иззет и е образувано досъдебно производство. В хода на полицейските действия в Четвърто Районно управление – Бургас е призован 24-годишния собственик на автомобила, който направил пълни самопризнания и обяснил, че допуснал самостоятелен пътен инцидент с автомобила си, но впредвид, че шофирал след употреба на алкохол, свалил регистрационните номера и подал две съобщения, неотговарящи на истината /първото осъществил от телефонния апарат на свой познат, като се представил с имената на 22-годишния си брат, а второто обаждане, осъществил от собствения си телефон, като заявил противозаконното отнемане, след което спрял да отговаря на позвъняванията/. 

Снетите регистрационни табели предал с цел укриването им на свой 24-годишен приятел. Всички лица са установени, призовани в Четвърто Районно управление – Бургас и разпитани в качеството на свидетели. Регистрационните табели на автомобила са предадени с протокол за доброволно предаване. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови