Проверяват дали Лукойл ще вземе 1 млн. лв. по проект за кръгова икономика

По искане на ГЕРБ Комисията по икономическа политика и иновации в Народното събрание ще проверява документите, с които е одобрен проект на "Лукойл Нефтохим" за преход към кръгова икономика, от който компанията ще спечели един млн. лв., посочи БНР.

В отговор министърът в оставка Милена Стойчева заяви, че в Министерството на иновациите и растежа не е подписван договор за финансиране.

"Аз потвърждавам позицията и факта, че няма подписано споразумение за финансиране, етапът, в който сме в момента, е етап на договаряне. Това не е минала оценка", посочи Милена Стойчева.

Според Десислава Трифонова от ГЕРБ „Лукойл-Нефтохим“ е класирана на 40 място в списъка на компаниите, които кандидатстват и настоя участието на "Лукойл" в процедурата да бъде документално проверено в парламентарната комисия:

"Да се изискат всички документи, всички оценителни доклади с всички дати, включително и процедурите, за да се види и по документи, че това, което Вие казвате, не е вярно. Проектът на "Лукойл" е минал административна оценка, минал е техническа и финансова оценка, има издаден оценителен доклад и е на етап издаване на индивидуален административен акт за одобрение", разкри Десислава Трифонова .

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови