Медицинският вертолет остави да умре самозапалил се мъж

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Причината била,че медицинската машина не можела да излети по тъмно.Пациентите трябва да се палят рано сутринта.

 

42-годишен мъж в термичен шок и със 100% изгаряния по тялото е бил приет към 19:00 часа тази вечер  в Спешното отделение на МБАЛ-Бургас. Екип на  отделението, трима реаниматори и уролог са направили всичко по силите си, за да стабилизират пациента и той  да бъде транспортиран до клиниката по изгаряния във ВМА - Варна.  

Кметът Димитър Николов и изпълнителният директор на МБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски  веднага са организирали транспортирането да стане  с медицински вертолет, но за съжаление машината не може да отлети при здрачаване и в тъмната част на денонощието. Затова пациентът е отпътувал към клиниката по изгаряния  с реаномобил и реанимационен екип на МБАЛ-Бургас, който да поддържа жизнените му функции. 

Екипите на Спешно отделение и Реанимация (Отделението по анестезиология и интензивно лечение) са реагирали светкавично.  Д-р Димче Миладиновски, д-р Даниела Люцканова,  д-р Милена Минева и д-р Йордан Томов са обработили раните и са  поставили мъжа на апаратна вентилация. Докато е бил в Шокова зала са му правени вливания, за стабилизиране на състоянието му. Изгранията на пациента са изключително тежки и се определят като травма несъвместима с живота.  

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови