Нов апарат за онкоболните в Бургас

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Водачът на листата на ГЕРБ Бургас Ивелина Василева и кандидатът за народен представител от партията Жечо Станков откликнаха на молбата на Сдружение „Жените с онкологични заболявания и техните сподвижници“ и дариха част от средствата, необходими  за закупуването на апарат за лимфодренаж при следоперативно лечение на онкоболни.

Преди година в Бургас се провежда благотворителен концерт, с участието на любими бургаски изпълнители, по време на който е събрана първоначалната сума. Помощ за събиране на средствата оказва и Общински съвет-Бургас. Сумата обаче е недостатъчна. Това е и причината от Сдружението да се обърнат за съдействие към ГЕРБ.

Днес председателят на организацията Донка Нончева изказа своята благодарност към кандидатите за народни представители от партията, които по думите й не за първи път им оказват подкрепа.

„Радвам се, че се обърнахте към нас и най-вече, че имахме възможност да помогнем. Поздравявам ви за дейността, която развивате повече от десетилетие. Продължавайте да работите със същия професионализъм и отдаденост на тази благородна кауза“, заяви Ивелина Василева

Сдружението на жените с онкологични заболявания и техните сподвижници съществува от 2003 г. и е клон на Националното сдружение на жените, болни от рак. Вече 11 години то работи за повишаване здравната култура на българските жени, помага им да се чувстват пълноценни след оперативно лечение и ги среща с други хора с техните проблеми.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови