Проектът за Спешен болничен комплекс в Бургас е готов

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

След уверенията на министър Андреева за изграждането на спешния болничен комплекс в МБАЛ Бургас, на 30.05.2014 г. е подписан договор между МБАЛ Бургас и Министерството на здравеопазването за проектиране, СМР дейности и оборудване на Спешен болничен комплекс към МБАЛ Бургас.

По този договор, като първи транш на МБАЛ Бургас са преведени 426 000 лв. Проектирането е стартирало веднага. 

На 25 юли 2014 г. на МБАЛ Бургас е връчено едномесечно предизвестие за прекратяване на договора, с искане преведената сума да бъде върната. Тя не е върната на МЗ, защото изпълнителният директор на МБАЛ Бургас д-р Бойко Миразчийски е предприел всички мерки, за да не допусне проектът да бъде провален. Той търси съдействието на служебния министър на здравеопазването, както и на други заинтересовани лица с искане договорът да бъде продължен, а предизвестието - оттеглено. 

В момента проектът за Спешния болничен комплекс е готов, но не е предадена КСС (количествено-стойностна сметка) заради неизяснената ситуация относно договора с МЗ. Никакви обществени поръчки не са обявявани, нито са провеждани, следователно няма нито фирми, подали документи, нито класирани такива, за да бъде коментирано кой ще поеме изграждането. 

Ръководството на МБАЛ Бургас заявява, че на 29 юли 2014 г. между МЗ и МБАЛ Бургас е подписан договор за предоставяне на финансови средства за капиталов трансфер за извършване на дейности изпълнение на обект дофинансиране СМР (строително-монтажни работи) на Инфекциозно отделение. Договорът е подписан, но до този момент няма постъпила сума по него по сметките на МБАЛ Бургас. 

Ръководството на МБАЛ Бургас е благодарно на всички народни представители, които са загрижени за бъдещето на проекта, независимо от политическата сила, която представляват.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови