Мит е, че рибата, комбинирана с яйца, става отровна

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Яйцата са много добър хранителен продукт, смята д-р Светлана Моминска, специалист по хранене и диетика в Регионална здравна инспекция - Велико Търново. Тя посочи, че яйчният белтък е еталон за белтък като спрямо него, който е приет за 100 процентовия белтък въобще, се измерват всички останали белтъци. 

 

„Нищо лошо няма в белтъка, но пак казвам, всичко зависи от количеството. И както казах, стомашно-чревния тракт, когато има някакво заболяване, както жлъчнокаменна болест, или панкреатит, самите тези съставки на белтъка или на жълтъка, лецитина, да предизвика реакция на организма, която отминава за 2-3 дни”, каза д-р Моминска. Тя обясни, че самите яйца са много полезни, но тяхното количество може да компрометира празника и здравословното състояние на човека. Според нея е мит, че рибата, комбинирана с яйца, става отровна. Храна, която е качествена, по никакъв начин и в никаква комбинация не може да стане отровна.

„Отровите са от някаква некачествена храна или от вторично замърсяване, което прави храната некачествена. Всеки има право да говори каквото иска. Има отровни растения, отровни токсини на животни, които се знаят и въобще в търговската мрежа не се допускат”, каза още специалистът.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови