Козя брада - хит през 2014 г.

На панаира Food Ingredients Europe във Франкфурт бяха представени  топ 10 на тенденциите в здравословното хранене през 2014 година.

Благодарение на тях знаем, че през тази година ще има възраждане в търсенето на "традиционни" зеленчуци като пащърнак, артишок, къдраво зеле и козя брада.

Търговците на здравословна храна ще трябва да изкопаят и още древни зърнени култури като фрике и чиа. Като че ли любителите на екологичния и здравословен начин на живот започнаха да се насищат на киноа,спелта и камут, затова модните корифеи на здравословното хранене  ще им се наложи да бръкнат доста по-дълбоко в ръкава с екзотичните аса, за да поддържат клиентския интерес . Фактът, че хората променят храненето си от година на година под влиянието на модните тенденции, е неоспорим. Причината за това е същата, поради която всяка следваща година мъжете започват да ползват самобръсначки с все повече ножчета, а жените - да си купуват превръзки с все по-високотехнологични гелове, наногранули, крилца, перки и  др.

Банда маркетолози   неуморно следи тенденциите в храненето така, че непрекъснато да може да предложи на консуматорите нещо, което хем да бъде в крак с настроенията на пазара, хем да носи усещането за ново и/или подобрено потребителско изживяване.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови