Ново звено ще се грижи за пътната безопасност в Бургас

Новата общинска структура за безопасност и организация на движението започва работа.

Тя се оглавява от Иван Гюлев, който има дългогодишен опит в сферата на пътния контрол като служител на МВР.

Отделът "Безопасност и организация на движението" бе създаден по предложение на кмета Димитър Николов и одобрен от Общински съвет Бургас. Повод за това е все по-интензивното движение в морския град, непрестанно нарастващия брой на автомобилите, инцидентите с пешеходци, особено през лятото, новите проекти, които Община Бургас осъществява, както и липсата на единна координация между всички звена по отношение на организацията и безопасността на движението.

Отделът ще работи за облекчаване на трафика и намаляването на конфликтните точки между автомобили, велосипедисти и пешеходци. В него ще работят още експерти в сферата на транспорта и пътното строителство.

Първата задача на новото звено е да направи цялостен анализ на състоянието и актуалността на пътните знаци, светофарите и пешеходните пътеки. Сигнализацията ще бъде съобразена с изискванията на нормативната уредба, каза Иван Гюлев.

Усъвършенстването на методите за организация на движението на територията на община Бургас е един от приоритетите, по който ще работят експертите от отдела. Ще се разглеждат жалби и сигнали на граждани и неправителствени организации. Специалистите ще контролират поставянето на знаци и съоръжения при въвеждането на временна организация на движението по улиците в Бургас.  

Гражданите ще имат възможност освен към дежурните, да подават и към новото звено сигнали за опасности по пътищата, изтрита маркировка, както и да дават предложения, които ще бъдат разглеждани и одобрявани от експертите.

Сигнали или предложения на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или на телефони: 056/ 840 453; 841 567; 825 362.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови