Откриват официално първата международна колоездачна обиколка на Черноморието пред Общината

Първата международна колоездачна обиколка на Българското Черноморие, която е част от проекта "Тур-България", ще бъде официално открита днес в 18.00 часа пред Общината.

Ще бъдат представени всичките 114 състезатели от 19 отбора. Три от тях са български, останалите са от чужбина. Всички те участваха на завършилата на 3 септември 64-та международна колоездачна обиколка на България. Победител в нея стана българският национал Стефан Христов, който върти педалите за турския клуб "Брисаспор".

Първата международна колоездачна обиколка на Българското Черноморие е част от програмата за отбелязване на "Бургас - Европейски град на спорта 2015".

Първият етап е на 5 септември/събота/. Стартът е в Бургас от болница "Лайф Хоспитал" в 13:00 часа. Колоездачите ще въртят педали общо 190 километра от Бургас през Варна до Добрич. Вторият етап е на следващия ден 6 септември и е от Добрич до Балчик с финал във Варна- общо 128 километра.

За осигуряване на безопасността на участниците ще бъде затворено за движение утре 05.09. дясното платно на бул."Д. Димов" от 12.00 до 13.30 часа.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови