Наглеци превземат паркове и тротоари/снимки/

„Аз съм наглец и предпочитам да преча на хората, като спирам толкова безобразно“ гласи текст залепен върху предното стъкло

на микробус паркиран пред входа на Централния плаж в Созопол. Надписът е залепен най-вероятно от някой възмутен пешеходец, на когото му е писнало да се разминава на верев с безобразно паркирани возила.

Освен микробуса, на пешеходната алея бяха паркирани и престояха с часове още пет автомобила, видя репортер на burgasdream.com. Най-невъзмутимо на пясъка ,почти до паметника на Жоро Минчев бе паркиран лъскав Фолксваген Пасат с благоевградска регистрация,който бе избрал сенчесто място, докато собственикът му се бе излегнал на плажа. Още по- надолу по алеята в близост до църквата Св.св. Кирил и Методий се бяха сгушили на тревата още няколко автомобила и един мотор.

Служител от близкото барче обясни,че всеки ден има паркирани на пясъка и на пешеходната алея автомобили, които престояват с часове, докато не бъдат изнесени от репатриращия автомобил.“Пешеходната алея е доста тясна и паяк влиза трудно, затова и тези с автомобилите са спокойни ,че няма да бъдат изненадани“, поясни сервитьора. Те обаче бяха изненадани в почивния ден,когато репатриращият автомобил със сложни маневри и на заден ход навлезе в алеята,успоредна с Морската градина и подхвана нарушителите един по един. Следобедната мараня и прохладата на морето не позволиха на собствениците им да реагират и автомобилите бяха отнесени от паяка. 

Подобно е положението и в някои улици на Новия град в Созопол. Във фейсбук се появиха снимки на друг наглец,който невъзмутимо бе паркирал на тротоара наполовина. Половината автомобил на тротоара, а другата- на пътното платно. Както се казва от нагъл, по-нагъл,защото живеещите в къщата не могат да излязат, а и пътното платно е заето, така че да създава предпоставка за пътно транспортно произшествие.

Неправилно паркиралите автомобили обикновено са на туристи от вътрешността на страната, което е видно от регистрациите. Независимо, че някои от тях карат коли за по стотина хиляди лева, се оказват бедни да заплатят престой на паркинг, който в Созопол е 2 лв. на час или 6 лв. на денонощие.

Неотдавна в Парламента бе обсъдена поправка в Закона за движението по пътищата, която предвижда сурови наказания за собствениците на паркиралите на тротоари и  в паркове автомобили. Тя ,обаче остана да отлежи до есента, за да бъда приета и приложена със цялата строгост на закона.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови