Неподкупни карнобатски полицаи вкараха в съда шофьор

Окръжен съд Бургас наложи наказание пробация за срок от 1 година на Ангел Кебов.

Той бе признат за виновен, че е предложил подкуп от 40 лева на длъжностни лица - двама младши инспектори при сектор „Пътна полиция”  и старши полицай в група „Масови мероприятия” при ОДМВР-Бургас.

Кебов бил спрян за проверка докато карал автомобила си „Опел Вектра“ в село Екзарх Антимово, община Карнобат в 15 ч на 22 април т.г.

Полицаите видели, че водачът превозвал няколко чувала с орехи, а в багажника му се намирали три агнета, за които нямал документ за собственост. Униформените му  обяснили, че следва да му съставят фиш, поради управление на автомобила без включени къси светлини и след това трябвало да го съпроводят до районното управление в Карнобат, за да се изясни произхода на вещите и дали същите не са откраднати.

След като споделил с двамата си спътници какво са му казали служителите, Кебов извадил от джоба си 4 банкноти по десет лева и ги хвърли през отворената врата на полицейския автомобил. Парите паднали на предната дясна седалка. В същото време той казал на двамата полицаи, че им ги дава да се почерпят и за да не го водят в полицейското управление.

Днес в съдебната зала подсъдимият призна вината си и заяви, че когато е бил спрян от полицейските служители се е изплашил да не му отнемат книжката или автомобила и затова е дал парите. Превозваните животни са били законни, които е смятал да отглежда, за да изхранва чрез тях семейството си, а орехите да продаде. Той помоли съда да му определи наказание по справедливост и да прояви снизхождение към него.

 

Кебов ще трябва да търпи пробационните мерки - задължителна регистрация по настоящ адрес, с периодичност три пъти седмично и задължителни пробационни срещи с пробационен служител, както и да положи безвъзмезден труд в полза на обществото - 150 часа. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови