Хотелиер ще съди държавата заради парите за украинските бежанци

Хотелиер ще съди Министерството на туризма заради неизплатени пари за настаняване на украински бежанци. Бизнесменът твърди, че от 7 месеца не е получавал никаква помощ от държавата.

След избухването на войната Стоил Далевски приема в хотела си в София украинци, избягали от военните удари. Настанява майки с деца. Приема ги гостоприемно, с идеята да помогне на хора в нужда. Сега Стоил иска да съди държавата, защото не е получил средствата, обещани за настаняване на бежанци.

"Нямаме никакво адекватно обяснение какво се случва с нашите пари, които държавата ни дължи, по-точно Министерството на туризма. Нямаме обяснения, седем месеца имаме забавяне на плащането, започваме да имаме дългове към НАП, нямаме възможност да си покриваме текущите разходи на хотелите. Банките не ни чакат, разходите не ни чакат, нещата са зле, тъй като държавата ни дължи на нас пари", обяснява Далевски.

Това е и причината да се откаже твърде рано от втората програма за настаняване.

"Участвах един месец, защото виждах, че още от първата програма парите не са ми изплатени. Виждах накъде отиват нещата, прекратих да настанявам украински бежанци. От първата програма май месец не ми е платен целият", казва Далевски.

"Длъжен съм да ги съдя, защото явно това е единственият начин да си получа парите, които безспорно ми се дължат. Едни и същи украинци са били при мен от самото начало до края, в началото плащаха, после - не", смята мъжът.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови