Смесват ли украински мед с български

Не съм съгласен да плащаме сметките на войната. Това заяви пред БНР Иван Кънев, председател на сдружение „Пчелари - Русе“. Той мотивира думите си с факта, че вносът от Украйна е безмитен.

"Не можем да се конкурираме с безмитния внос. Те продават всичко на всяка цена" Днес пчелари ще изразят своето недоволство пред Министерството на зeмеделието. 

"21 организации се събрахме и изработихме декларация, която ще защитаваме днес на протеста. Тя допълнително беше подкрепена и от други, които също ще се включат. Министърът каза: „Разберете, че пари няма. Не си мислете, че са в едно чекмедже при нас и ние не искаме да ви ги дадем“ Браншът обаче има натрупвани проблеми с години. Нашите искания не са свързани само с пари".

Той отбеляза, че липсва стратегия в земеделското министерство. "Водят политики на парче. Затова сме стигнали до това положение. Имаме предложения как да се действа стратегически".

Складовете са пълни с продукция, която не се изкупува, а се внася отвън, заяви още Кънев. 

Той подозира, че част от вноса е смесен с българския мед и се представя за български.

"Всяка политика дава плод след една или две години. Разговорите трябва да са постоянни, а не само ако има опасност от протести", посочи пчеларят.

 

Коментари   

#1 Tahlia 15-10-2023 00:50
I like reading a post that can make people think.

Also, thanks for permitting me to comment!

Feel free to visit my web page - fashion girl from china 3rd tier city: [censored]url
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови