3 млрд.лв.струва най- новата екологична афера на правителството

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

В границите на Националния парк“Бълагрско Черноморие“  са включени над 160 млн. кв.м. общинска и частна земя, която съгласно Закона за защитените територии трябва да бъде заплатена от държавния бюджет. Отчуждаването ще струва над 3 млрд. лева пари на данъкоплатците.

За да се осигурят, ще бъдат орязани пенсии, здравеопазване, образование,или ще бъде теглен друг заем от правителството което и да е то.За тази афера наречена Национален парк Българско Черноморие всеки един от нас ще плати по 600 лв. - от пеленачето до най-възрастния- алармират от Национална асоциация „Българско Черноморие“,която обединява граждани и бизнес за устойчиво развитие на Черноморието.

При тази скандална национализация дребните собственици на земи ще получат жълти стотинки. Олигарсите обаче, които притежават огромни масиви, придобити основно чрез заменки, ще приберат много милиони, е мотива да се бърза с общественото обсъждане на Националния парк,което се прави само в три черноморски градове в началото на туристическия сезон, в делничен ден, по обяд.

Другият скандален момент е решението на правителството да предостави новосъздадения парк за управление на противоречивия еколог Тома Белев,който за последно бе замесен в преброяването на делфини за 3 млн.лева. 

Заявяваме, че решението на парламента за създаване на парк „Българско Черноморие“  е антиконституционно и ние ще търсим съдействие за обжалване пред Конституционния съд- заявяват в нарочна декларация ръководството на Национална асоциация „Българско Черноморие”  и призовават жителите на черноморските градове и села да изразят мнението си, като присъстват на обществените обсъждания в Бургас,Варна и Добрич.

ГРАФИК НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ОБСЪЖДАНИЯ:

1. Бургас на 17.06.2014 г. от 13.00 ч. в зала № 2 на Областна администрация;

2. Варна на 19.06.2014 г. от 13.00 ч. в сградата на Областна администрация;

3. В Добрич на 20.06.2014 г. от 11.00 ч. в сградата на Областна администрация.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови