Направени са 62 км нови горски пътища в Странджа

Ремонтирани са още толкова, инвестицията е за 1.2 млн.лв.

Изградени са 62 км нови горски пътища, а още толкова са били ремонтирани за последните месеци в Бургаска област. Това съобщи днес на пресконференция инж. Пейчо Върбанов, директор на Югоизточното държавно предприятие (ЮИДП). Инвестицията е за 1.2 млн.лв. „Пътищата бяха разсипани, пращахме снимки на министерството“, обясни Върбанов.

Толкова пътища, колкото бяха направени за последната година в Странджа, не бяха направени за последните 25 години общо, заяви депутатът от ГЕРБ Румен Желев, член на парламентарната комисия по земеделие.

 „Около шест милиона лева ще дадем за нови пътища, дори ги изплащаме в момента и започваме за следващата година”, допълни Върбанов.

1.5 млн. лв. от Фонд „Инвестиции” са отделени за залесяване на горите. Около 3 хил. дка ще бъдат залесени до края на тази година, а 5 хил. дка – през 2016 г.

Всички относно въвеждането на електронните билети на територията на Югоизточното държавно предприятие е готово, остава да се обучат работещите със системата. По този начин ще може да се проследи движението на всеки един камион, който превозва дървесина. 

Автор Ирина Генова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови