Горите в Странджа: Стреляш по прасе, излиза имигрант

Нелегални чужденци излизат при всеки изстрел в гората,

съобщи Дарик.

"Стреляш по животно, а в следващия момент виждаш как храстите се раздвижват от хора. Някои направо тръгват към нас, защото сигурно търсят помощ, други хукват да бягат. Опасно е, защото може да бъде ранен човек", споделят ловци от Бургаска област, които само преди седмица откриха сезона за едър дивеч.

По думите им хората, които се крият в гората, търсят контакт, защото обикновено имат нужда от храна или вода. Това е причината живата верига да се образува предимно край реките.

Групи бежанци могат да бъдат видени и по междуселищните пътища. Преди началото на всеки групов лов има инструкции да не се стреля по неясна цел. Това се прави винаги, но особено много е наблегнато на контрола сега заради бежанската вълна през границата.

В момента бежанският поток изцяло е насочен в югоизточната част на страната. За по-малко от месец, по неофициална информация, са хванати поне 300-400 бежанци и каналджии.

Извънредната ситуация, особено край Царево и Средец, е причина, магистрати от Бургас да бъдат командировани по спешност в тези райони на областта, специално за бежанците. Ще се изиска и допълнително подкрепление.

Най-много са сирийците, следвани от мароканци, афганистанци, иракчани, жители на Сиера Леоне.

Коментари   

#4 Nazi 13-10-2015 21:16
KOLKO bezzimeni groba ima po granicata znae samo dqdo mi..e takiva kato tezi sa bili tstrevani kato divech!
Цитиране
#3 Петър Петров 13-10-2015 15:26
Майка си ли търсят в България?! Стреляйте бре! Стреляйте, па да кажат на аверите си да не минават Българската граница! Бахти нашествието.
Цитиране
#2 Добромир 12-10-2015 19:22
ми стреляйте ги е ко чакате!
Цитиране
#1 Iv 12-10-2015 16:09
Ми целете се по-точно: bullseye ;-)
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови