Ето имената на наглите бракониери, застреляли дива свиня майка /снимки/

Част от нагла бракониерска дружинка е била задържана в ловен район между селата Козичено и Козница, близо до Дюленския проход.

Това съобщи за burgasdream.com директорът на Държавно ловно стопанство - Несебър Димитър Мандулев. 

„Заловени са 6 души по време на лов на гонка. При този лов от едната страна тръгват гоначи с кучета, а от другата са ловците и стрелят по всичко, което премине. Групата е била по-голяма, но са се предупредили по-телефона и част от бракониерите са избягали“, обясни Мандулев.

По време на незаконния лов е застреляна една дива свиня. Убитото животно било заровено сред гората под купчина сухи листа. Бракониерите са легитимни членове на две ловни сдружения - „Гларус” Поморие, „Несебър” и „Козница“.

Burgasdream.com разполага с имената на бракониерите.

Ето кои са те:

Иван Росенов Петров /41 год./, ЛС Несебър

Петър Стоянов Павлов /53 год./, ЛС Гларус

Стоян Петров Павлов /26 год., син на Петър Павлов/, ЛС Гларус

Слави Милев Милев /56 год./, ЛС Гларус

Жельо Милев Милев /61 год., брат на Слави Милев/, ЛС Гларус

Иван Георгиев Масларов /51 год./, ЛС Козница

Бракониерите са водели със себе си ловни кучета и по време на проверката са представили разрешително за лов на горски бекаси и на хищници. Ловната дружина на село Козница, издала разрешителните ще бъде наказана с лишаване от ползване на дивеч за една година, тъй като там се допускат системни нарушения, обясни Димитър Мандулев. „В момента дивата свиня има малки. Другите животни са бременни, раждат. Ловът в този период е абсолютно забранен. Това е напълно безчовешко отношение”, коментира Мандулев. 

Ловното им оръжие на нарушителите е задържано и предадено за съхранение в РПУ Поморие. Размерът на глобите, с които ще бъдат санкционирани заловените, ще бъде определен от Регионалната дирекция по горите. Законът предвижда и лишаване от ловни права за срок от три години.

Автор Ирина Генова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови