1200 лв. е минимумът за 1 камера и GPS в склад за дърва /снимки/

Складовете за дървен материал вече са като Big Brother, установи проверка на Регионалната дирекция по горите в присъствието на журналисти.

Обектите са оборудвани с камери и GPS система за проследяване на всяка цепеница.

„С камерите трябва да се вижда регистрационния номер на автомобила, с който се извозва дървесината. С някои по-евтини се вижда само силует, без номер“, коментира инж. Венелин Радков, директор на РДГ. Ако складовете нямат камери, мога да бъдат затворени с негова заповед до 6 месеца докато се приведат в готовност. В същото време се изземват дневникът за постъпила и продадена дървесина, превозните билети и производствената марка, допълни Радков.

В същото време собствениците на складове пропищяха от скъпото оборудване и запознаха да затварят. За всеки вход на обекта трябва да има камера.

„900 лв. струва камерата, а 300 лв. GPS-ът“, обясни за burgasdream.com Антон Даракчиев, който има склад в Средец и в Бургас. В замяна на това обаче може да следи движението в складовете си на телефонния дисплей.

„Две камери и GPS ми излязоха около 2000 лв., първо работим, за да избием тези разходи. Някои не могат да извържат и затварят. 10-15% от колегите ще затворят“, коментира Димитър Стоянов, собственик на склад в Меден рудник.

ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК!

Текст и снимки Ирина Генова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови