Екипи на ЮИДП се бориха с 10 горски пожара за седмица

През изминалата седмица, горски служители от „Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен участваха в овладяването и потушаването на над 10 горски пожара.

Те са възникнали на територията на общо пет държавни горски стопанства, като са локализирани  и загасени своевременно. Общата площ на засегнатите горски територии в обхвата на предприятието е близо 10 000 дка.

Най-пострадали са горски територии в обхвата на „Държавно горско стопанство Маджарово“ – близо 7000 дка. Там бушувалите огнени бедствия са пет, в землищата на селата Изворово, Бисер, Сеноклас, Овчарово и гр. Симеоновград. На територията на „Държавно горско стопанство Свиленград“ пожарите са два – край с. Оряхово и с. Младиново. Засегнатата горска територия е над 2000 дка. 

Опожарени терени има и в „Държавно горско стопанство Стара Загора“ – 200 дка и „Държавно горско стопанство Мъглиж“ – 250 дка. Възникнал пожар е регистриран и на територията на „Държавно горско стопанство Нова Загора", край яз. Жребчево, при който, за щастие, не е засегнат горски фонд и са спасени 1000 дка гори.

Ръководството на Югоизточно държавно предприятие благодари на районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението“ и за пореден път апелира за отговорност и повишено внимание в разгара на пожароопасния сезон!