Строят горски пътища в Странджа

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева и заместник-министър доц. Георги Костов провериха строителството

на горски пътища на територията на Държавните горски стопанства в Царево и Малко Търново.

Единият път се намира в местностите Цигански бозалък и Крушката - 5.5 км, а другият път е между Резово и Старо Резово - в пограничен район, с дължина 6 км и ще бъде завършен до края на месеца.

„Това, което виждаме, ме удовлетворява като качество на строителство, дори е повече от това, което е възложено. Надявам се да приключи в срок и планът да бъде изпълнен”, обясни министър Танева. Тя допълни, че само за миналата година са изградени 535 км. нови пътища на територията на държавните горски предприятия в България, което е близо пет пъти повече от километрите, изградени в периода 2011 – 2014 г, които са 122 км пътища. Инвестицията за тази година е 45 млн. лв., като това е повече отколкото общата за последните 20 години.

„Тази година продължаваме планирането и инвестициите в горска инфраструктура от фонд „Инвестиция в горите”. Като за тази година сме планирали 5 пъти по-дълги пътища, или 525 км. Като 78 км са за територията на „Югоизточно предприятие””, информира Танева. От тях, 33 км горска пътна инфраструктура са планирани за изграждане в Югоизточна България. С инвестициите се увеличава ефективността на контрола на горските територии и по опазването от пожари, развива се алтернативния туризъм. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови