Ремонтират горските пътища в Созопол

13 250 м пътища на територията на Общинско горско предприятие - Созопол са ремонтирани, почистени и просветлени, което е два пъти повече

в сравнение с миналата година ,съобщават от крайморската община.

Причината за навременните мерки от страна на община Созопол бяха ерозиралите и затлачени горски пътища след миналогодишните наводнения. Почистени са дерета, направени са нови водостоци с монтирани тръби, които да отвеждат водите при обилен дъжд. За целта е обявена обществена поръчка с предмет „„Ремонт, почистване и осветляване на съществуващи горски пътища, осигуряващи достъп до обектите, включени за ползване през 2015г. на територията на „Общинско горско предприятие Созопол”, като общата стойност на извършените дейности в общинските гори е близо 24 хиляди лева.

Ремонтите на горските пътища, тяхното почистване и просветляване са извършени в местностите  „Мурват”, „Бакърлъка”, „Букови каби”, „Трите синура”, „Спазма”, „Добревица”. Това доведе до улесняване достъпа на горските служители при осъществяване на контрол и опазване на горите, като дава възможност за по-бърза и навременна реакция при евентуално възникване на пожар в общинските гори. Много по-лесен е и достъпа на камионите, които извозват дърва за огрев за жителите на община Созопол.Не на последно място е и създаване на възможност и достъп до красивите горски кътчета на туристи, отбелязват служителите на Общинско горско стопанство- Созопол.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови