Смути - новата мания на бургазлии

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Консумацията на смути запазва нивото си от лятото и има тенденция към повишаване на поръчките, твърди барман от популярно заведение в центъра на Бургас . Истински бум сред смутитата са зеленчуковите, чийто отровно зелен вид и натрапчиви подправки стават все по-популярни сред бургазлии.

Ако в началото на лятото все още имаше бургазлии, които не знаеха що е то смути, то сега те се броят на пръсти, установи проучване на burgasdream. Първо беше любопитството, после дойде истинския интерес, сега определено интересът на клиентите е голям, което ни кара да увеличаваме всяка седмица видовете смутита, заяви Ная, сервитьорка в един от моловете в града.

Всеки може да си приготви модерната напитка у дома, но тя определено замества все по- категорично газираните напитки в бургаските заведения. Тя преди всичко е здравословна, но има едно предимство- всеки път те изненадва с различен вкус, заради съчетанията на различни плодове, зеленчуци,семена и ядки.

Сред най- популярните смутита в бургаските заведения са комбинациите :  авокадо, мляко, мед, така също ягода, къпина, мляко, ванилов сладолед и  пъпеш, портокал,киви и вода. С настъпването на есента смутитата с диня, ягода и пъпеш отстъпват пред свежите комбинации с киви, портокал,ябълка, боровинки,круши и лимон. 

Истинските маниаци направо са пристрастени към био смутитата, където се смесват в различни комбинации  праскови, моркови, портокал , ленено семе и джинджифил. Зелените смутита имат често смущаващ вид, но вкусът им е повече от предизвикателен. Кулинарната фантазия е неограничена и включва в различни комбинации листа от къдраво зеле,чесън, сок от лайм, ленено семе, скилидки чесън,домати,маруля,червено цвекло.Напитката,която има кашеста консистенция се сервира в подобие на буркани от 300 и 500 грама.

Трябват ви един блендер и малко фантазия.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови