Не яжте тези 6 неща на закуска в хотел

Лято, почивка, море или планина, страхотен хотел и пълен ол инклузив. Защо не? По-скоро - Да! 

Но има един момент, с който трябва да внимаваме, когато сме решили да си почиваме по този начин. Закуската на шведска маса в хотелите може да бъде удобен и вкусен начин да започнете деня си, докато пътувате. Не всички артикули на бюфета обаче са еднакви.

Въпреки че хотелската закуска на шведска маса може да предложи голямо разнообразие от опции, важно е да внимавате какво слагате в чинията си. Истината е, че не всички продукти са достатъчно пресни и чисти и вие няма как да знаете как са съхранявани или приготвени и затова е най-добре да ги избягвате, за да не се окажете затворени в стаята си до края на почивката, съветва Edna.bg.

Неизмити плодове:

Пресните плодове могат да бъдат здравословна добавка към вашата закуска, но не забравяйте да ги измиете старателно, преди да ги консумирате. Плодовете, които са оставени неизмити на бюфета, може да са били обработени от няколко гости, което увеличава риска от заразяване.

Прекалено сладки зърнени храни:

Въпреки че зърнените храни могат да бъдат бърза и лесна опция за закуска, внимавайте с прекалено сладките разновидности. Тези зърнени култури могат да причинят скок в нивата на кръвната захар и да ви накарат да се чувствате отпуснати по-късно през деня. Вместо това изберете пълнозърнести храни или опции с ниско съдържание на захар.

Неохладени млечни продукти:

Продукти като кисело мляко, мляко и сирене трябва винаги да се съхраняват на хладно, за да се предотврати разваляне. Ако забележите, че тези продукти стоят на бюфета на стайна температура, най-добре е да ги избягвате, за да намалите риска от болести, причинени от храна.

Недостатъчно сготвени яйца:

Яйцата са популярен избор на бюфет за закуска, но внимавайте как се приготвят. Недостатъчно сготвените яйца могат да съдържат вредни бактерии като салмонела, така че се уверете, че вашите яйца са напълно сварени, преди да ги изядете.

Непокрити сладкиши:

Сладкиши като мъфини, кроасани и датски сладкиши може да изглеждат изкусително, но лесно могат да се замърсят, ако се оставят непокрити на бюфета. Бактериите и другите микроби могат лесно да се прехвърлят върху тези предмети, така че е най-добре да ги пропуснете.Салами:

Въпреки че може да е изкушаващо да вземете някои деликатеси за бърз запас с протеини, саламите често са преработени и имат високо съдържание на натрий. Възможно е също така да са били навън известно време, което увеличава риска от болести, причинени от храна.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови