За трети път Странд на търг, цената падна до 15 млн.лв.

Откритият мол Странд в Бургас отново е изкаран на публична продан, става ясно от обявление на частен съдебен изпълнител Янчо Бъчваров. 

Това е трети опит да бъде пласиран търговският център. Първият търг беше през октомври 2015-а, но тогава нямаше нито едно заявено желание за участие в наддаването при обявена цена от 33 млн. лв. Вторият опит също се оказа неуспешен.

Това беше един от първите размразени проекти за търговски центрове у нас в средата на 2011 г. Средствата бяха осигурени от КТБ. Цялата инвестиция е на стойност около 40 млн. EUR. Според официална информация от сайта на съдебния изпълнител върху имота има две ипотеки от 2011 г., като кредиторите са Ви Еф Ти Лимитед - Лондон и фалиралата КТБ.

След фалита на банката търговският център преустанови работа. Целта на инвеститорите беше на площ от 30 000 кв.м да съчетаят традиционен мол с развлекателен комплекс. 

Разгънатата застроена площ на имота е 60 000 кв.м. като половината са за отдаване под наем. Разполага с паркинг за почти 750 коли.

Процедурата за продажбата на мола беше поискана от община Бургас заради дълг от 448 хил. лв. под формата на неплатени местни данъци и такси. 

Офертите на кандидат-купувачите ще се отворят на 9 март в 10 ч в Бургаския районен съд.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови