Щипки срещу прищипани пръсти - хит сред строителите /снимки/

Нововъведение на бургаската фирма „ЛЕО – Бетонови изделия“ предпазва ръцете при нареждане на тротоарни плочи.

Работниците, които вече го ползват, са го нарекли „щипки срещу прищипани пръсти“. Това са специални щипки, които служат за изваждане, поставяне и премествани на плочи и павета с различни размери. Използват се при редене на тротоари, площади, улици. Инструментът свежда до минимум трудовите злополуки и най-вече – прищипани, затиснати и ударени пръсти. 

Щипките се разтягат, за да добият размера на плочата, след това захващат плътно двата й края. Работникът вдига плочката, премества я, изважда друга, ако е необходимо. Инструментът пази ръцете му и много улеснява работата.  „Имахме много запитвания от клиенти за подобен тип изделие, включително и от наши работници, защото е неудобно плочите да се изваждат и вдигат с ръце“, обясни директорът на производствената база на ЛЕО Станимир Рунчев. 

Щипките са изработени в Германия по поръчка на ЛЕО и бургаската фирма е единствената, която ги предлага.  Те бяха показани за първи път на Флора Бургас.  Клиентите, които вече са се  снабдили с такъв инструментариум казват, че трудовите злополуки, свързани с ударени ръце, вече са намалели значително.А всяка трудова злополука, освен травма за работника, е сериозна отговорност и разход за работодателя. 

Коментари   

#1 Probst GmbH 02-06-2016 10:10
Оригиналните и сертифицирани щипки, които гарантират сигурност при работа се произвеждат от PROBST GmbH [censored]url
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови