«Коста дел Кроко» на пореден търг, цената наполовина

Частен съдебен изпълнител Делян Николов продава един от най-големите ваканционни комплекси по Черноморието – недовършения „Коста дел Кроко” до Царево, зона Север, научи meduzata.com. Сградите на мастодонта са на груб строеж.

„Бетоновият крокодил“ е с 28 468 кв.м разгъната застроена площ и тръгва от цена 4 725 000 лв. На предишния търг през октомври т.г. стартовата цена беше 5 250 000 лв. Комплексът от години переодично се изкарва на публична продан, а цената е паднала наполовина.

За сегашния търг огледи ще се правят от 15 дксември до 15 януари, през което време ще се приемат и офертите. Търгът ще се проведе на 16 януари от 13.30 ч в Районен съд – Царево. 

В грандиозния комплекс „Коста дел Кроко” трябваше да бъдат инвестирани 60 милиона евро и той да се превърне в перла на Южното Черноморие. Инвеститорът „Лаудис Холдинг Груп" и свързаната с нея "България консулт" дължат ипотечен кредит на „Уникредит Булбанк”. 

Управител на фалиралата компания-инвеститор е Андрей Панпурин, а собственик - Константин Циганов. За двамата се говори, че са сред босовете на руската мафиотска група "ОПС Уралмаш". 

През юли 2010 година те бяха експулсирани от България със заповед на тогавашния председател на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Цветлин Йовчев.

Проектът „Коста дел Кроко” се изпълняваше от варненската компания „Планекс”. Според местни, руснаците не са платили на много фирми, които са работили на строежа. В момента селището е зарязано на груб строеж.

Припомняме, че "Коста дел Кроко" трябваше да се изгради върху площ от 85 дка и да бъде с 62 хил. кв. м разгъната площ - 5-звезден хотел, жилищен комплекс от 53 сгради с общо 927 апартамента, 30 фамилни къщи във водата и пристан за частни яхти, банка, лятно кино и амфитеатър, казино, 13 плувни басейна, 3 тенискорта, подземни гаражи. 

Всичко това трябваше да е готово до 2009 година. Отделно инвеститорът трябваше да вложи 2 милиона евро в инфраструктурата на Царево.

Текст meduzata.com