В кои държави българите купуват имот?

Желанието за дом в чужбина, съчетано с инвестиционни намерения, подбудени от покачващата се инфлация, карат все повече българи да се замислят за покупка на имот зад граница.

Някои го правят с цел да имат ваканционен имот в друга държава, което им предлага по-атрактивно и по-различно преживяване от това да имаш имот в България. Други купуват с цел да осигурят на детето си, което следва в чужбина, дом, като преценяват, че покупката ще им излезе по-изгодно, отколкото наемането на апартамент.

Традиционно най-голям интерес има към северната част на Гърция и то основно в два района. Единият са двата ръкава на Халкидики. Вторият район е около Кавала, където цените са доста изгодни в сравнение с останалата част на южната ни съседка. Близо 80% от българите, които решават да купят имот в чужбина, избират Северна Гърция, уточнява Никола Стоянов, собственик на агенция LUXIMMO.

Няма официални данни колко българи са купили имоти в южната ни съседка, но през последните месеци интересът е огромен.

Последната година има и доста българи, които търсят имоти в Дубай. Макар и малко, съществува запитване за придобиване на имот и в Турция. Има и една трета категория клиенти – българи с изключително големи финансови възможности. Инвестиционно купуват в европейски столици като Виена, Лондон и Испания.

САЩ също са във фокуса на малка част от българските клиенти, желаещи да придобият имот зад граница.

***

Вижте новите предложения от Дом Инфо ООД:

***

Тристаен апартамент, суперцентър

***

Двустаен апартамент, точно на Борисова градина

***

Двустаен апартамент, жк Братя Миладинови

***

За огледи тел. 0895 625 505

Дом Инфо