Ето какво се случи на конференцията на НСНИ в Бургас

Деветата национална конференция на Националното сдружение "Недвижими имоти" (НСНИ) беше открита в бургаския Международен конгресен център и ще протече в два основни модула под надслов "Новият план за действие на пазара на недвижими имоти". 

Събитието, което събира брокери и агенти на недвижими имоти, специалисти в сферата на кредитирането и строителството, икономисти и представители на академичните среди, се организира по случай официалния празник на професионалните брокери, който е на 30 октомври.

Конференцията се проведе зала „Черноморие“ на Международен конгресен център Бургас (ICCB) на Морска гара. За пръв път събитието бе изнесено извън София.

“В следващите години ще е необходимо още по-усърдно да работим за утвърждаване на професията ни на вътрешния пазар, да изглаждаме противоречията, да разширяване сътрудничествата с чуждестранните ни колеги и академичната общност. 

Особено внимание ще трябва да обърнем към внедряването на новите технологии, които вече интензивно се използват от колегите ни в по-развитите пазари. Вярвам, че ще успеем да се справим с предизвикателствата, които ни очакват през 2024 година", каза по време на откриването Добромир Ганев, председател на Управителния съвет на НСНИ.

Програмата на конференцията започна с дискусионни сесии.

Модератор на първия панел бе Добромир Ганев, председател на НСНИ. Фокусът бе върху макроикономическите теми, геополитическите промени и новият модел на мислене и действие за недвижимите имоти, с акценти върху климата, кризите, демографията, лихвите, еврозоната,  последствията и очакванията за бранша на недвижимите имоти.

Панелисти бяха:

  • доц. Д-р Щерьо Ножаров – икономически съветник към БСК;
  • Кузман Илиев – председател на съюза за стопанска инициатива;
  • Веселин Петров – изпълнителен директор на ДСК Дом.

Модератор на втория дискусионен панел бе Ирена Перфанова, зам.-председател на НСНИ. 

В панела участваха експерти от различни области свързани с недвижимите имоти:

  • Тихомир Райчев – главен архитект на община Бургас;
  • Радост Георгиева – главен архитект на община Созопол;
  • Христо Николов – журналист;
  • Николета Кръстева – дизайнер;
  • Борислав Калинов – оценител на недвижими имоти.

В рамките на следобедните сесии бяха проведени три семинара:

Семинар 1 – „Правилата на играта – как да успяваме, когато е трудно и твърде конкурентно?“ с лектор Проф. д-р Евгени Станимиров, Ректор на Икономическия Университет – Варна;

Семинар 2 – „Настоящето бъдеще и добрият гост AI (изкуствен интелект) в живота и бизнеса“ с лектор Александър Иванов, дигитален експерт;

Семинар 3 – „Как да създаваме успешни видео презентации на имоти в YouTube?“ с лектор Антоанета Пепе, инфлуенсър.