Лазари: Ваканционните имоти вече са не само за почивка, но и дом

Строителството се променя заради различните европейски регулации, но основен двигател в тези промени са и потребителите. 

По време на конференцията "NextHome Black Sea" 2024: Черноморски форум за ваканционни имоти", която се проведе в Бургас, бяха обсъдени предизвикателствата, строителството и възможностите за инвестиции във ваканционни имоти.

Пандемията, войната в Украйна, нарастването на броя на хората, които могат да работят от разстояние, превърнаха ваканционните имоти не просто за почивка няколко седмици в годината, но и в дом за няколко месеца.

През последните няколко години се наблюдава голям интерес към недвижими имоти извън големите градове, каза Федерико Лазари, изпълнителен секретар на Build Europe. 

В организацията участват над 30 000 предприемачи в жилищното строителство, сред които и българската "Главболгарстрой". Build Europe представлява предприемачите и пред европейските институции, като вече е подготвила и предложения за подобряване на работата на този сектор, които ще бъдат представени пред съответните комисии в Европейския парламент, каза Лазари.

По думите му, проблемите и предизвикателствата, с които се сблъскват българските инвеститори и строители с сходни с тези на глобално ниво. Според него качественото строителство е ключът към прехода на хората към по-малките населени места. Той изтъкна, че изискванията на клиентите се повишават, но и новите жилища са все "по-зелени", а материалите от най-високо качество.

***

Вижте новите предложения от Дом Инфо ООД:

***

Двустаен апартамент, точно на Борисова градина

***

Тристаен, пред акт 16

***

За огледи тел. 0895 625 505

Дом Инфо 

Защо банката не дава кредит