Цецка Цачева: Дебатите ще водя с българския народ по време на срещите си с тях лице в лице

Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева заяви, че България има нужда от стабилност, нацията - от единство, а обществото - от върховенството на закона.

„Заедно ще работим за издигане на авторитета на държавните институции, за да бъдат достъпни и да работят в интерес на всички български граждани, независимо къде живеят“, допълни Цачева. Тя посочи, че и не най-големите държави и народи могат да бъдат много големи, стъпвайки на триадата образование, наука, бизнес. „Това ще бъде мой приоритет - да прехвърля мостове между тях. Убедена съм, че ще бъда президент на Република България най-малко по две причини – първо, защото в тази зала съм с 15 000 победители. Второ, защото заедно с вицеадмирал Манушев сме силен екип, с разумни идеи за бъдещето на България“, заяви Цачева.

„Изправена съм пред вас с открито сърце и с ясното съзнание за очакванията към мен и вицеадмирал Манушев. Целостта на нацията ще бъде запазена, защото аз вярвам в диалога и в справедливостта. Президентът е гарант на Конституцията, на правовата държава и на справедливостта, ще работя за съдебната реформа, ще настоявам за независим, справедлив и работещ български съд“, увери още Цецка Цачева. Кандидатът за президент от ГЕРБ бе категорична, че няма да се впуска в компроматни битки. „Аз вярвам, че дебатът не трябва да се води с останалите кандидати и с анонимните тролове в интернет, дебатите ще водя с българския народ по време на срещите си с тях лице в лице“, допълни тя по време на официалния старт на кампанията на ГЕРБ в зала „Арена Армеец”.

По думите на Цецка Цачева, България трябва да остане добър партньор на НАТО, а президентът да бъде гарант за модернизиране на армията в Алианса. „Президентската институция е надпартийна, аз искам да бъде президент и на онези хора, които са разочаровани от политиците“, заяви Цачева. По думите й политическата апатия  е най-големият опонент в тази кампания. „Всички заедно трябва да стигнем до възможно максимален брой граждани, които не гласуват. Имаме силата и знанието да запазим стабилността и сигурността на България, защото ние носим България в сърцето си“, каза Цецка Цачева. Цачева изброи като приоритети балансирана и активна външната политика, отчитайки интересите на България. По думите й, членство на страната ни в ЕС и НАТО е безалтернативно. „България трябва да бъде фактор на сигурност и стабилност. Това означава да няма ескалация по нашите граници, което е в интерес на българските и европейските граници. Това означава във вътрешнополитически план да отстояваме стабилност, което е основата за позитивния образ на България, в региона, в Европа и в света“, заяви Цачева. Кандидатът на ГЕРБ за президент подчерта, че е време българската нация да бъде единна. „Това е моята голяма цел. Дълги години чертахме граници помежду ни във времето на преход. Ние не поставяме разделителни линии. Който прави това, остава в изолация. Затова, гледайки силата на ГЕРБ, затова което всички заедно сме построили за всички български граждани, имам основанието да поискам доверието им, за да има единение в България“, каза Цачева.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови