Октай: Очаквам ИТН да не влезе в следващия парламент

 

Кога ще има предсрочните избори и ще има ли партии, които ще изпаднат от политическата сцена? 

По горещата тема от деня, след като Слави Трифонов обяви, че партията му напуска коалицията, потърсихме за мнение Осман Октай. Ето какво каза той пред ФАКТИ.

- Г-н Октай, лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов обяви, че партията му напуска коалицията. Изненадващо ли е това?

- Предсказвал съм ги тези неща от есента, че ще се случат. Очаквано се разпадна коалицията. През цялото време съм казвал, че коалицията не е политически проект, а е бизнес проект и така ще свършат. 

Очаквано бе и това да се случи по време на актуализацията на бюджета. Така че септември, най-рано, може да сме на избори.

- Премиерът Кирил Петков говори за кабинет на малцинството…

- Каквото и да говори, няма да се стане. Това е разтягане на локуми. Такива разнородни политически формации, каквито се бяха събрали, не можаха да намерят формулата за единодействие, та кабинет на малцинството ще правят. 

Кой ще подкрепи едно такова правителство? ДПС, ГЕРБ или „Възраждане“. Петков говори за "червени линии" с ДПС, с ГЕРБ… Как да стане.

- Моментът добре ли бе избран от Слави Трифонов, за да каже, че е търпял, но вече няма накъде…

- В момента всички много неадекватно се държат, плюейки се едни други. Като в едно семейство, когато се стигне до развод. “Има такъв народ“ нападат персонално Кирил Петков и Асен Василев, а също се прави и в обратна посока. Това са много грозни неща. И то в момент, в който се обсъжда актуализация на бюджета. 

Очаквам „Има такъв народ“ да не влезе в следващия парламент. Още с предлагането на Николай Василев за премиер казах, че така се слага край на политическия проект на Слави Трифонов. Нещата отиват в тази посока. Същото важи и за „Демократична България“. Гледах Христо Иванов как хленчи. Това е положението.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови