Завършили СофтУни обучават курсисти в Бургас

Георги Илиев и Петър Маринов решаваха задачи от практическия изпит за Софтуерния университет

В подготовката на нулевото ниво на „Софтуерния университет“ /СофтУни/, което се провежда в Бургас се включиха двама, завършили вече основната програма на обучението. Георги Илиев и Петър Маринов показваха как се решават типовете задачи от практическия изпит, който ще се проведе на 17 януари в културен център Морско казино.

Това е първият подготвителен курс за програмисти, организиран в морския град, след който се полага изпит за прием в СофтУни.

„Софтуерният университет“ започна да подготвя младши IT кадри в началото на 2014 г. Той е основан от Светлин Наков, който е бивш мениджър "Технологично обучение" на "Академията на "Телерик".

ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК!

Ето какво разказа Георги Илиев пред burgasdream.com:

Не обучавам за пръв път. Помагането на студенти при нас е ежедневие. 

С Петър сме изкарали един практически курс – "Трениращите", който е с цел да подготви лекторите как да се държат пред публика. Защото не всеки може да задържи вниманието на хората и да води лекции, има си дадени правила. Държанието на един лектор е малко по-различно, не е като да обяснявам на някой приятел.

Нямам голяма представа от подготовката на бургаските курсисти. Все пак ние решихме само две задачи. Зависи от човека, но съм сигурен, че ще се постигнат резултати.

Както навсякъде е. Има 20-30% много добри, 40-50% са по средата и на другите 20% им трябва още. 

Ето какво разказа Петър Маринов пред burgasdream.com:

По-голямата част от курсистите в Бургас са подготвени да си минат изпита. Има, естествено хора, които няма как да могат. Аз видях намаление, спрямо първоначалния брой, защото има отказали се.

Помагал съм в обучението на СофтУни. Изнасял съм отделни лекции, които са извън програмата, защото е нужно хората да ги знаят. Но това са били малко случаи. Просто сега съм в Бургас и ми предложиха да помогна тук с подготовката за задачите за изпита.

Какво мислят двамата за Софтуерния университет:

Средата е най-хубавото нещо там. Само приятни хора, защото сме с еднакви интереси. Имаме повече приятели в София за година и половина, отколкото тук за 26 години. Хубавото е, че има практически проекти, по които се работи в екип.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК!

Автор Ирина Генова

 

Коментари   

#1 Георги Илиев 08-01-2016 19:37
"Средата е най-хубавото нещо там. Само приятни хора, защото сме с еднакви интереси. Имаме повече приятели в София за година и половина, отколкото тук за 26 години. Хубавото е, че има практически проекти, по които се работи в екип." Това го казах аз, Пешо има повече приятели в Бургас отколкото в София :)
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови