Бургас бързо ще се превърне в IT център на България

Ахмед Ел-Аттар, мениджър на бургаския офис на „Съдърланд Глобъл Сървисиз“

В последното си интервю като мениджър на бургаския офис на „Съдърланд Глобъл Сървисиз“ Ахмед Ел-Аттар бе категоричен, че Бургас ще се превърне в новия IT-център на България. За VoxBurgas той прави равносметка на отминалата вече година и прогноза за новата. 

 

- Г-н Ел-Аттар, как оценявате 2015 г.?

- За „Съдърланд Глобъл Сървисиз“ годината беше изключително успешна. Навършихме една година от откриването на офиса ни в Бургас. Отбелязахме тази годишнина подобаващо в присъствието на кмета г-н Николов и г-жа Жанет Улрих, наш глобален оперативен директор. Безспорно най-важното е, че проведохме една успешна кампания по набиране на нови служители. Екипът ни се увеличи двойно. Изумен съм от това колко висококвалифицирани млади хора има в Бургас, които още с излизането от училище могат да започнат работа на много високо ниво.

- Колко хора вече работят за „Съдърланд Глобъл Сървисиз“ в Бургас?

- Близо 150 души. В момента използваме пълния капацитет на офис-площта, която сме наели в Мол Галерия. Със сигурност ще имаме нужда от още площ, за да разширим своето представителство в Бургас.

- Преди време бяхте казали, че най-големият проблем е липсата на офис-площи клас „А“. Това още ли е така?

- Все повече се виждат усилията и на общината, и на частни инвеститори да предоставят на фирмите по-добри офис-помещения. Няма как големите инвеститори да дойдат тук ако няма база. Фактите са такива, че все повече се работи в тази посока. Сигурен съм, че тези усилия ще превърнат Бургас в IT-центъра на България по-бързо, отколкото всички очакват.

- Вие вярвате ли, че това може да стане?

- Абсолютно! Бургас има всички дадености. Най-ценният капитал на града са хората. Аз се радвам, че нашата компания помогна на бургазлии да се върнат при семействата си. Имаме служители, които се връщат в Бургас не само от София, но и от Европа. Това е най-голямата ни гордост – да знаем, че сме събрали едно семейство отново заедно. Какво по-хубаво от това?

Добавете коментар


Защитен код
Обнови