АПИС номинирана за престижната награда INNOVATION RADAR 2016

Иновативният компонент е номиниран в топ десет в рамките на наградата

АПИС ще се състезава престижната награда за иновации Innovation Radar 2016 на Европейската комисия. Тя е единствената от 40-те номинирани европейски компании, предложила проект с иновативна стойност в областта на правната дейност.

АПИС е водеща компания в областта на правно-информационните продукти в България.

Наградата за иновации Innovation Radar 2016 на Европейската комисия е инициирана с цел да се открият и подкрепят иновативни проекти на европейски фирми с висок потенциал за развитие. 

Иновацията, с която АПИС ще се състезава за наградата, е EULinksChecker - инструмент-добавка за интернет браузърите, който ще улесни значително работата на  практикуващите юристи в процеса на изготвяне или преглеждане на нормативни документи, свързани с правото на ЕС. Тази функция ще бъде интегрирана в продуктите на Апис.

Иновативният компонент е номиниран в топ десет в рамките на наградата Innovation Radar 2016, която е инициатива активно идентифицираща иновации с голям потенциал, финансирани от ЕС и ключовите разработчици, стоящи зад тях.

Иновацията е резултат от проекта EUCases, който от своя страна е в основата за успешното стартиране на търговската услуга EuroCases от АПИС Европа АД. Тази услуга е уникална многоезична уеб-базирана правно-информационна платформа, предоставяща достъп до съдебната практика на водещи юрисдикции в Европа, свързани с прилагането на законодателството на ЕС. Поради естеството на функциите си, EuroCases е считана от много юристи, работещи в различни области на правото за полезен правен инструмент подходящ за адвокати, учени, както и студенти по право.

До края на август състезаващите се за наградата 40 компании трябва да съберат определен брой гласове в подкрепа на тяхната номинация. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови