Aussie пиратът е често най-добрият клиент

Според доклад, поръчан от правителството на Австралия, има спад в проценти на пиратството за 2016 г.

Спадът се дължи на подобряване на достъпността на законни алтернативи за стрийминг, но както TorrentFreak посочва, докладът също така разкрива, че много охулваният Aussie пират е често най-добрият клиент. 

От доклада:

Streaming, от друга страна, се е увеличил от 54% до 57% на годишна база, с телевизионни предавания и филми, които правят най-големите печалби. 

"Делът на потребителите на интернет, които гледат телевизионни програми, се е увеличил от 34% до 38% (като телевизията е най-често гледана като съдържание чрез онлайн стрийминг) и делът на потребителите на интернет, които теглят филми се е увеличил от 25% на 29%,". 

Тази година най-консумирани бяха телевизионните предавания (41%, в сравнение с 38% през 2015 г.), музиката (39%, което е спад от 42% през 2015 г.) и филмите (33%) и видео игри (15%). 

Когато отчете четирите типа съдържание, проучването установи, че потребителите на стрийминг съдържание на седмична база е нараснал значително, със 71% на това за музика и видео игри, 55% за телевизионни програми и 51% за филми. 

Въпреки това, има още един удар за тези, които вярват, че истинските потребители и пирати са напълно различни и отделни животни. Изследването разкрива, че милиони пирати са също потребители на легитимно съдържание. 

През 2016 г., само 6% от потребителите на интернет получават съдържание само от пиратски източници. Има подобрение и в други области. Когато изследването представя данни от интернет потребители, които консумират съдържание в периода (вместо просто "всички интернет потребители 12+"), 37% консумират най-малко един незаконен файл, в сравнение с 43% през същия период на 2015 г., използвайки същите параметри, 9% консумират всичките си файлове незаконно, което е спад от 12-те % през 2015 г. 

Но докато има подобрения в редица области, обемът на съдържание, което се консумира незаконно не слиза повсеместно. Според доклада, около 279 млн. музикални парчета, 56 млн. телевизионни предавания, 34 млт. филми, и 5 млн. видео игри са били консумирани в тримесечния срок. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови