120 бургазлии започнаха безплатен курс на Софтуерния университет

Стартира трето нулево ниво на СофтУни в морския град

120 са ентусиастите, които днес започнаха подготвителен курс за програмисти, организиран от "Софтуерния университет" /СофтУни/ в Бургас. Обучението е безплатно и се провежда всяка събота от 10 ч в залата на Общински съвет – Бургас в Дома на нефтохимика. Курсът е в рамките на два месеца.

След завършването на нулевото ниво и полагането на успешен приемен изпит, курсистът може да продължи на следващото ниво, което е в СофтУни в София. Съществува вариант и за онлайн обучение, но с лично явяване на изпити.

Курс по нулево ниво се провежда за трети път в Бургас. Нормално е да завършват 20% от започналите, защото програмирането не се отдава на  всеки, обясни създателят на СофтУни Светлин Наков. 

"Няма никакви ограничения за възраст и образование, важно е да имат ниво - английски, защото програмирането го изисква ",  сподели лекторът Валентин Русалийски. Преподавателят обясни на курсистите си днес, че поемат по нелекия път на софтуерното инженерство и им представи програмата на СофтУни.

На началната лекция присъстваха и двама преподаватели от Центъра по информатика и технически науки (ЦИТН) на Бургаския свободен университет, които е партньор на Софтуерния. Доц. Камен Сейменлийски е зам.-декан по учебната дейност и акредитацията. Той представи програмата, по която всеки завършил Софтуерния университет може да продължи в БСУ.

Проф. Андон Лазаров обясни в подробности вариантите на обучение в Бургаския свободен университет.

„Работи се по акредитирани програми, предлагаме индивидуален план на обучение. Много от дисциплините се признават при нас, други се зачитат с препитване или тест. Напълно се доверяваме и признаваме подготовката в софтуерния университет. Той дава практически умения, а в БСУ се полага фундамента. Предлагаме обучение за тези, които са студенти, така и на завършилите“, уточни проф. Лазаров.

Безплатният курс за програмисти в Бургас стана възможен със съдействието на кмета Димитър Николов и председателя на Общинския съвет Костантин Луков.

ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК И ТУК!

 

На снимките отгоре надолу:

Курсистите поемат по нелекия път на софтуерното инженерство

Лекторът Валентин Русалийски

Зам.-деканът на Центъра по информатика и технически науки доц. Камен Сейменлийски

Проф. Андон Лазаров

 

Текст и снимки burgasdream.com

Добавете коментар


Защитен код
Обнови