В Бургас стартират безплатни обучения по програмиране за млади специалисти 

През месец октомври стартира Strypes Lab 2021 – академия, която осигурява безплатно обучение по два от най-популярните програмни езици – Python и C.

Курсовете са насочени към млади специалисти, студенти от технологични специалности, както и към вече работещи професионалисти, които биха желали да се преквалифицират и да стартират кариера в ИТ сферата.

Новото този път е това, че в академията могат да се включат специалисти от всички краища на страната, като организаторът – фирма Strypes – поставя специален фокус върху Бургас, където компанията откри собствен офис по-рано тази година. Strypes отправя покана към всички специалисти да разгледат тази възможност и да подадат своята кандидатура през сайта Strypes Lab 2021. Срокът е до 1.10.2021 г., а обученията ще продължат три месеца.

Strypes Lab 2021 ще се провежда изцяло онлайн. След тримесечния курс най-добре представилите се участници ще могат да се присъединят към екипа на компанията и да стартират работа по проекти за някои от водещите високотехнологични компании в Западна Европа. Обученията са напълно безплатни за участниците, а лекторите са двама изключително опитни преподаватели.

За Strypes

Strypes е една от големите ИТ компании в България. Създадена от нидерландски предприемач през 2008 година, днес в нея работят повече от 400 човека от офиси в София, Пловдив, Бургас и Айндховен, Нидерландия. Повече за Strypes можете да научите тук.