Кандидатствайте! BG Twitter дава стипендии на талантливи деца

До 10 април се подават кандидатурите на деца-таланти за стипендиите на BG Twitter.

Подпомагането е за деца родени между 10 февруари 2005 г. и 10 април 2015 г., чиито семейства имат месечен доход на член от домакинството до 700 лв. за 2021 г.

Част от българската Twitter-общност се обедини се зад идеята на Емил Ценов (@GeneralMelchett), който е и основен администратор на проекта.

Кандидатстването е на https://www.bgtwitter.com/ 

Идеята: 

Искаме да организираме една или повече годишни стипендии за интелигентни деца от семейства с финансови възможности около и под средните. Броят стипендии всяка година ще бъде определен спрямо набраните средства.

През декември 2021 година в българското Twitter пространство възникна идеята да се съберат пари за една или повече годишни стипендии за интелигентни деца от семейства с финансови доходи под средните. За по-малко от две седмици събрахме 19 200 лева, достатъчни за осем годишни стипендии по 2400 лева. Дариха общо 240 души.

Първоначалната идея дойде от Емил Ценов (@generalmelchett в Туитър), който е и основен администратор на проекта, но нейният успех ще бъде възможен само с участието на всички дарители. В момента в проекта са активно включени над 50 души – мениджъри, програмисти, юристи, преподаватели, хора от различни професии, но обединени от една цел – да променят България към добро чрез децата ѝ.

Набирането на нови дарения ще бъде отворено отново в края на 2022 години и ще бъде обявено на този сайт. Идеята е без ограничение във времето и стипендиите могат да бъдат отпускани всяка година.

Целева сума:

Всяка годишна стипендия ще бъде на стойност от 2400 лева. Раздадените стипендии ще бъдат пропорционални на събраната сума. 

Ако се събере сума, по-голяма от необходимата за N брой стипендии, но недостатъчна за N+1 брой стипендии, разликата ще бъде запазена за следващата година или ще бъде добавена пропорционално към покритите вече стипендии. Това ще бъде решено с гласуване от дарителите.