Eто кои са победителите в BSides CTF 

В рамките на два дни – 15 и 16 април в София се проведе независимото събитие Security BSides-Approved за Общността за киберсигурност.

Вторият ден от коференцията Bsides в УНСС - аула "Максима" бе посветен на любимото занимание на етичните хакери - разрешаването на загадки.

Capture the Flag (CTF) е хакерска обучителна "игра" където на участниците е се предоставят задачи в който трябва в определена от организаторите среда да бъдат открити "флагове", скрити на различни места!

Има и онлайн варианти (много), но по време на конференцията бяха събрани в една зала ентусиасти с поставени задачи и състезателен елемент и продължителност малко над 5 часа.

На първо място се класира Венцислав Костадинов, на второ – Мартин Георгиев, а на трето – Георги Герганов.

Security BSides е управлявана от общността рамка за изграждане на събития от и за членове на общността за информационна сигурност. Тези Конференции вече се случват в големите градове по целия свят.

Идеята зад събитията Security BSides е да се организира открита (и евтина) конференция по информационна сигурност, където професионалисти, експерти, изследователи и ентусиасти на InfoSec се събират, за да обсъдят следващото „голямо нещо“.

BSides не се ограничава само до етично хакване, но вместо това конференцията е отворена за широк спектър от теми, свързани със сигурността, като реакция на инциденти, IoT сигурност, компютърна криминалистика, стандарти за сигурност и разбира се съответствие.