Какво се случва на Port to the Future в Бургас /снимки/

На 28 май, събота, от 11 до 18 часа, на територията на Пристанище Бургас се провежда Port to the Future: Science & Tech Fair.

Организатори на форума са EPAM България, Община Бургас и Пристанище Бургас. Събитието е с отворен достъп, подходящо е за малки и големи. То е посветено на най-актуалните теми от света на технологиите.

Изложението е в четири направления: софтуерни технологии, стартъпи, електромобилност, образование.

В рамките на събитието EPAM България представя своите Engineering, Cloud и Data практики, като ще имате възможност да срещнете експерти от всяка област и да научите повече за кариерните възможности в компанията, както и професионалната екосистема, която развива заедно с Община Бургас. Участие в Port to the Future взе и BGJUG – Bulgarian Java User Group, най-опитните софтуерни инженери с Java технологии ще споделят за най-актуалните тенденции в света на софтуерното инженерство.

Имате възможност да се срещнете с ABLE - Association of the Bulgarian Leaders and Entrepreneurs, както и някои от най-иновативните компании у нас: Dronamics - бългapcĸи cтapтъп, ĸoйтo cъздaдe пъpвaтa в cвeтa мpeжa зa дocтaвĸи c дpoнoвe, както и Mindfit - социална придобивка от ново поколение, която дава достъп на служители до подбрана и независима мрежа от психолози и психотерапевти.

Актуалната тема за електромобилността бе представена от Dizzy Riders, а благодарение на Бова Кар на събитието е изложен електромобил BMW iX xDrive50, който съчетава иновативния дизайн и модерния лукс с най-новите иновации в областта на автоматизираното шофиране, управлението, свързаността и дигиталните услуги.

Как технологиите могат да бъдат в помощ на образованието и какви са професиите на бъдещето, ще представят Университет "Проф. д-р Асен Златаров", ПГКПИ, гр. Бургас, като пълната програма на техния щанд можете да видите тук, а Robo League Bulgaria, PARA (Професионална Асоциация по Роботика и Автоматизация) и Robopartans Училище по роботика са подготвили различни активности за най-малките, както и изложения и демонстрации.

По време на събитието се провеждат и Scratch работилници за деца - Игри на Scratch, Първи стъпки по програмиране със Scratch, Креативни игри и проекти със Scratch. Работилниците са част от образователната програма eKids на EPAM България.

* Дискусионни панели.

Заедно с организаторите и партньорите на Port to the Future се провеждат следните дискусионни панели:

Education of the Future (11:30 - 12:20)

Transport of the Future (13:30 - 14:20)

Startups of the Future (15:00 - 15:50)

Software technologies of the Future (16:30 - 17:20)

Port to the Future: Science & Tech Fair е първото по рода си технологично изложение, организирано в България, което обръща поглед на актуалните hi-tech тенденции и разглежда това как те подобряват начина ни на живот.